Zgomotul afectează calitatea îngrijirii

Evoluția de sute de mii de ani a urechii umane a dus la dobândirea unui auz perfect în mijlocul naturii. Astăzi, majoritatea oamenilor își petrec 90% din timp în interiorul clădirilor, în medii care sunt inadecvate pentru urechea umană. Acest fapt produce efecte pe termen lung asupra pacienților, și personalului din unitățile de îngrijire medicală.

Cercetările arată că nivelurile de zgomot ridicate din spitale și unitățile de îngrijire medicală:

  • afectează somnul
  • amplifică stresul
  • accelerează pulsul cardiac
  • întârzie recuperarea după boală

Spitalele sunt locuri în care adesea plafoanele, pereții și podeaua au o suprafață dură și reflectantă. Din punct de vedere acustic, aceasta înseamnă că sunetul nu poate fi absorbit deloc. El se va propaga necontrolat și va crește nivelul de zgomot, facând dificile relaxarea sau purtarea unei conversații normale.

Un mediu acustic corespunzător este realizabil

Nu putem accepta un mediu acustic nefavorabil. Există soluții.- sisteme acustice pentru plafoane și pereți care să satisfacă cerințele de igienă din orice mediu spitalicesc, de la unitățile de terapie intensivă și săli de operație până la saloane pentru pacienți și laboratoare sterile.

Astfel, pacienții și personalul medical nu vor mai avea de suferit de pe urma mediilor acustice necorespunzătoare. În schimb, putem re-crea mediul sonor din exterior la interior, pentru a intensifica starea de bine, performanța, odihna și recuperarea fizică.

Comunicarea clară – vitală în sălile de operație

În zonele de îngrijire de specialitate, doctorii și asistentele medicale trebuie să comunice permanent, astfel încât toată lumea să fie informată cu privire la ceea ce se întâmplă și la ceea ce urmează. Este crucial ca deciziile să fie luate rapid și ca fiecare să fie clar informat cu privire la acestea.

După implementarea unei soluții acustice, schimbarea va fi una evidentă. Nivelul de stres va scădea, personalul va putea comunica clar, fără a fi nevoie de ridicarea vocii, iar pacienții vor putea să-și păstreze mai ușor starea de calm.

Până la 67% mai putine medicamente administrate

Odihna și somnul reprezintă aspecte importante ale sănătății șiale vieții cotidiene, cu atât mai mult când suntem bolnavi sau suferim o operație chirurgicală și trebuie să ne vindecăm. Când pacienții suferă de tulburări de somn, aceștia vor constata schimbări de tonus, cu influenta asupra duratei de vindecare și perioadei de internare.

Implementarea de soluții fonoabsorbante pentru plafoane și pereți va rezolva problemele. Acestea vor opri propagarea sunetului cât mai aproape de sursă. Se va reduce nivelul de zgomot, iar conversațiile confidențiale vor fi posibile chiar și în saloanele cu mai mulți pacienți. Şi, cel mai important, pacienții vor putea dormi mai bine.

Mediile sănătoase sunt importante pretutindeni

Nu doar spitalele oferă îngrijire. Clinicile ambulatorii și alte centre pentru îngrijirea sănătățiioferă o gamă largă de servicii de tratament, teste de diagnosticare și proceduri chirurgicale. Când intră într-una din aceste unități, pacienții sunt la fel de stresați ca aceia care merg la spital. Doctorii și asistentele medicale au nevoie în aceeași măsură de un mediu în care să comunice clar, atât în public, cât și în particular.

Odată cu vârsta, capacitatea auditivă se reduce treptat. Devenim mai sensibili la zgomot și la sunete deranjante. Într-o unitate de îngrijire a vârstnicilor, mediul trebuie adaptat abilităților de percepție individuale, dar și urechii îmbătrânite, astfel încât aceștia să se poată bucura de compania celorlalți și să poată purta conversații.

Toată lumea beneficiaza în birourile sau pe coridoarele fără zgomot

Birourile reprezintă până la 40% din suprafața unui spital. Acestea sunt utilizate de către administrație, conducerea spitalului sau asistentele medicale și doctorii de serviciu. Munca de birou cuprinde o gamă largă de activități. Se vorbește la telefon, se lucrează în echipă, se derulează ședințe sau se lucrează pe calculator, fiind nevoie de concentrare.

Coridoarele unităților de îngrijire medicală sunt locuri aglomerate și agitate. Le regăsim peste tot și reprezintă o parte firească a oricărei unități sau secții medicale. Pe acolo traversează pacienții, vizitatorii și personalul. Prin hol are loc mutarea paturilor, a echipamentelor medicale sau a materialelor.

Soluția o reprezintă montarea de soluții fonoabsorbante pentru plafoane și pereți ,care să oprească sunetul cât mai aproape de sursă, înainte ca acesta să se răspândească. Astfel, oamenii nu vor mai fi deranjați de zgomotul de fond ridicat, și vor coborî tonul vocii în mod firesc, rezultând un nivel de zgomot redus și o îmbunătățire a clarității vorbirii.