Birou

Design acustic bazat pe tipul de activitate

Birourile open space / necompartimentate au devenit noua normă, datorită faptului că designul promovează comunicarea, colaborarea și creativitatea. În același timp, însă, zgomotul nedorit reprezintă cauza principală a nemulțumirii în rândul ocupanților birourilor.

Pentru a crea spații de birouri în care oamenii desfășoară anumite activități și se simt bine în același timp, Ecophon a elaborat conceptul de design acustic bazat pe tipul de activitate. În acest caz, soluția acustică este identificată prin analizarea biroului din trei puncte de vedere, Activitate, Persoane, Spațiu, și găsirea bazei comune, pentru optimizarea fiecărui factor. Soluția este apoi implementată prin folosirea unei combinații dintre plafoane, insule suspendate, panouri de perete și ecrane – toate cu calități acustice excepționale.

Iată întrebările pe care trebuie să le luați în considerare la proiectarea biroului:

Activitate: Ce fel de activitate vor desfășura cei care lucrează în acest spațiu (preluare de apeluri telefonice, muncă de echipă sau concentrare în fața calculatorului)? Cât timp va ocupa și între cine va avea loc comunicarea?
Persoane: Cine sunt persoanele care vor desfășura activitatea? Sunt mulți sau puțini, tineri sau în vârstă, au vreo nevoie specială?
Spațiu: Spațiul este mare sau mic? Unde este situat față de alte spații? Este alcătuit din suprafețe dure, cum ar fi pereţii şi plafoanele de beton? Există în apropiere ventilatoare, proiectoare sau alte surse de sunet?

Așadar, cum poate să arate o soluție?

După ce ați răspuns la întrebările relevante pentru proiectul dumneavoastră, aveți ocazia să implementați soluții acustice care să asigure un loc de muncă productiv, cu o atmosferă plăcută. Iată ghidul nostru scurt pentru modul în care puteți concepe aceste soluții acustice.