Obiecte BIM Ecophon

Ecophon publică o colecție extinsă de obiecte BIM pentru produse

Ce este BIM?

Modelarea Informatică a Clădirilor (BIM) este un proces de creare a unor modele virtuale pentru proiectele de clădiri.

Obiectele BIM ajută utilizatorii
– să vizualizeze designul și funcționalitatea
– să planifice și să calculeze eficient fiecare element al proiectului, pentru a economisi timp, materiale și bani.

BIMobject® Cloud înseamnă 150 000 de utilizatori , care au descărcat 4 000 000 de obiecte. Aceste statistici plasează BIMObject pe primul loc ca soluție cloud pentru arhitectură, inginerie și piața industriei de construcții.

Saint-Gobain Ecophon a publicat una dintre cele mai extinse colecții de obiecte BIM pentru produse pe site-ul bimobject.com, atât pentru Revit, cât și pentru ArchiCAD. Astfel, aveți la dispoziție în jur de 50 de sisteme de plafon Ecophon pe BIMobject.com și în Aplicațiile de BIMobject pentru Revit și ArchiCAD.

Obiectele sunt complet personalizabile, de ex. în ceea ce privește opțiunile de dimensiune, potrivit sistemelor de plafon Ecophon. Acest lucru ajută utilizatorii să planifice și să implementeze eficient soluțiile de plafon în cadrul diferitelor proiecte.

revit-logo-1Versiunile Revit oferă detalii privind montajul și desene de tranziție.

 

archicad-logo-1Versiunile ArchiCAD permit utilizatorilor să ajusteze și să configureze manual întreaga structură de plafon. Obiectele ArchiCAD conțin link-uri către schița M corectă pentru fiecare soluție de plafon și prezintă locurile de plasare a cârligelor. Acest lucru ajută utilizatorii în plasarea țevilor și conexiunilor electrice deasupra tavanului.

În cadrul BIM, utilizatorii vor avea acces la informații precum:

  • clasele de absorbție acustică
  • emisiile de CO2
  • link-uri către documente

Programul BIM oferă și posibilitatea generării listei de materiale, ceea ce sprijină optimizarea, reducerea deșeurilor și găsirea celei mai bune soluții pentru proiect.